DEBATT

TV-aksjonen

Plast er ikke problemet

Problemet er ikke plasten, men Norge har likevel et plastproblem. Heldigvis finnes det løsninger.

SVALBARD: - Problemet er imidlertid ikke plasten i seg selv. Tvert imot, plast er et fantastisk materiale som kan strekkes, bøyes og formes på alle mulige måter, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock editorial / NTB
SVALBARD: - Problemet er imidlertid ikke plasten i seg selv. Tvert imot, plast er et fantastisk materiale som kan strekkes, bøyes og formes på alle mulige måter, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi heier på alle som tar plastkrisen på alvor. Vi heier på alle som i disse dager samler inn penger til TV-aksjonen, strandryddedagen og andre initiativ som bidrar til å rydde plast fra havet. Å løse plastkrisen til havs vil kreve innsats fra oss i næringslivet, deg som forbruker og våre folkevalgte. Men dette arbeidet må starte på land.

Mange har etter hvert fått øynene opp for at vi i Norge i dag ikke har forutsetningene for å håndtere våre plastutfordringer. Helt konkret ender altfor mye plast grovt sagt i andre land, naturen eller i havet. Å øke plastgjenvinningen krever en endring av hele verdikjeden fra produktdesign via forbruk og til gjenvinning som nytt produkt. Heldigvis arbeider Regjeringen med en nasjonal strategi for sirkulær økonomi. Det er viktig å finne en helhetlig løsning på problemet, og det kan vi i Fortum bidra til.

Det gjør vi allerede i Finland i dag. Der gjenvinner vi husholdningsplast fra finske husholdninger til nye produkter av høy kvalitet. Det samme ønsker vi å gjøre her til lands. Derfor arbeider vi i øyeblikket med en plan om å bygge et anlegg som skal kunne gjenvinne nesten all husholdningsplast i Norge. Både Norge og resten av verden har behov for at vi gjenvinner det miljøfarlige plastavfallet her hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer