DEBATT

Pride-paraden:

Pride + skole = sant

Jeg har en drøm om at KrFs Kjell Ingolf Ropstad en dag skal delta i Pride-paraden.

PRIDE ER POLITIKK: Jeg er enig med Kjell Ingolf Ropstad i én ting: Pride er politikk, akkurat som resten av innholdet i skolen, skriver innsenderen. Foto: Terje Pedersen / NTB
PRIDE ER POLITIKK: Jeg er enig med Kjell Ingolf Ropstad i én ting: Pride er politikk, akkurat som resten av innholdet i skolen, skriver innsenderen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ropstad skal ikke delta i Pride-paraden i år heller. Begrunnelsen er den samme som tidligere år. Han sier til den kristne avisa Norge i dag at Pride er en politisk markering fra en organisasjon som løfter mange saker som han og KrF er sterkt uenig i, og kritiserer Osloskolen for å invitere barn til Pride-paraden.

Dette viser at Ropstad har et forskrudd bilde av hva Pride egentlig er, men jeg er enig med Ropstad i én ting: Pride er politikk, akkurat som resten av innholdet i skolen.

Hva elevene skal lære på skolen er stadig oppe til politisk diskusjon. Dette vet jo Ropstad egentlig veldig godt, og jeg håper at han er enig med meg i at det er en veldig bra ting i demokratiet vårt. I et historisk perspektiv har innholdet i skolen endret seg voldsomt. Besteforeldrene mine måtte pugge bibelvers.

Foreldrene mine var skolebarn i ei tid hvor homoseksualitet var forbudt, og de lærte ingenting om seksualitet, samisk kultur eller utenforskap i skolen. I 2022 har vi kommet mye lenger når det kommer til å inkludere og tolerere forskjellene mellom oss. Norge er heldigvis et land hvor menneskerettighetene står sterkt – også i skolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer