LEDER

Dagbladet mener:

Putins lille hjelper

Et av Vladimir Putins viktigste verktøy i sin ferd mot å gjenskape et russisk imperium, er å så tvil og splittelse mellom vestlige politikere. Frp går rett på limpinnen.

UNNSKYLDER PUTIN: Frp-leder Sylvi Listhaug blir anklaget for å løpe Putins ærend. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UNNSKYLDER PUTIN: Frp-leder Sylvi Listhaug blir anklaget for å løpe Putins ærend. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

«Slutt å skylde på krigen i Ukraina!» tordnet det fra Stortingets talerstol da Frp-leder Sylvi Listhaug talte under det ekstraordinære møtet om strømsituasjonen.

«Så langt har regjeringen og flertallet i denne salen vist en handlingslammelse og unnfallenhet av historiske proporsjoner» fulgte hun opp med.

En kan jo lure på hvilken planet Listhaug og Frp lever på når dette er bildet man har av hendelsene vi er vitne til.

Det Listhaug kaller «politisk handlingslammelse» er altså at Stortinget har innført det som trolig er Europas mest sjenerøse strømstøtteordning, selv om vi har lavere strømpriser enn resten av kontinentet. Til sammenlikning bikket strømprisene i Estland over 50 kroner per kilowattime i sommer.

Regjeringen la forrige uke også fram en strømstøtteordning for bedriftene. Til sammen skal strømstøtten til bedrifter og husholdninger koste 44 milliarder kroner bare i år. Det vet Listhaug, men det spiller visstnok ingen rolle.

Ja, det er flere årsaker til at strømprisene er høye nå. Flere kjernekraftverk i Frankrike er ute av drift, det har vært høy vekst i energietterspørsel etter pandemien, og prisene på CO₂-utslipp har også gått opp i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.