DEBATT

Ulikhet

Raushet kan være å gi tid

Det er å dele med andre, både ting og tid, som gir meg størst glede.

IKKE RÅD: Vi snakker ikke om at i verdens rikeste land er det foreldre som ikke har råd til å gi barna sine julegaver, skriver Bente Linn Dirdal. Foto: Privat
IKKE RÅD: Vi snakker ikke om at i verdens rikeste land er det foreldre som ikke har råd til å gi barna sine julegaver, skriver Bente Linn Dirdal. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg går forbi eskene med julepynten som står i gangen. Jula er ryddet ut av stuen, men ikke kommet helt ned i kjelleren ennå. Slutten på 2020, som vi har ventet så lenge på, er endelig kommet, og jeg kjenner at jeg er takknemlig. Jeg er så takknemlig for jula 2020. Ikke for gavene jeg fikk, men for gavene jeg fikk gi.

Vi lever på et stramt budsjett. Vi startet sparereisen vår med over 600.000 kr i kredittgjeld, og fortsatt betaler vi 11.000 i måneden mot drømmen om å bli gjeldfri. Men det er å dele med andre som gir meg størst glede. Etter at jeg fortalte min historie om gjeld og stram økonomi på God Morgen Norge, ble innboksen full av meldinger fra folk som har det like vanskelig, og mye verre. Jeg bestemte meg for at i år ville jeg hjelpe lokalt. Tidligere har jeg sendt penger og klær til barn i Ukraina, men jeg visste ikke at det var så mange som slet lokalt, for det er ingen som snakker om det.

Vi snakker ikke om at i verdens rikeste land er det foreldre som ikke har råd til å gi barna sine julegaver. For å få hjelp må man gå gjennom barnevern eller NAV. Jeg tenker at det må sitte langt inni hjerteroten å trå over den grensen for å be om hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer