DEBATT

Muslim World League:

Redaktøren som gikk i fella

Enten har John Olav Egeland latt seg forlede av misvisende framstillinger i egen avis, eller så har han misforstått hva dette dreier seg om.

IKKE FÅTT PENGER: Muslim World League har rapportert at de ikke har fått midler fra myndighetene i Saudi Arabia de siste fem årene da Mohammed Al Issa har vært generalsekretær, skriver Kjell Magne Bondevik. Foto: Audun Braastad / NTB
IKKE FÅTT PENGER: Muslim World League har rapportert at de ikke har fått midler fra myndighetene i Saudi Arabia de siste fem årene da Mohammed Al Issa har vært generalsekretær, skriver Kjell Magne Bondevik. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en kommentar i Dagbladet 6. oktober om Oslosenteret, «Dialog for fred» og Muslim World League framstiller John Olav Egeland det slik at jeg «har gått i fella» fordi jeg skal tro på at en dialog med Saudi-Arabia skal gi resultater. Det er nok Egeland som «har gått i fella».

Egeland bygger vel på de mistenkeliggjørende oppslagene i sin egen avis som var preget av en forutinntatt agenda. Det er et dårlig faktagrunnlag.

Muslim World League har rapportert at de ikke har fått midler fra myndighetene i Saudi-Arabia de siste fem åra da Mohammed Al Issa har vært generalsekretær.

Dette er blitt ignorert av Dagbladet i tillegg til det arbeidet som MWL faktisk gjør. Ser man på strukturen av organisasjonen i dag, er det bare 3 av 70 representanter i dets parlament som er fra Saudi-Arabia. Organisasjonen representerer ikke Saudi Arabias regime bare fordi det er en muslimsk organisasjon.

De konferansene som Dialog for Fred og Muslim World League (MWL) arrangerer, og hvor jeg har deltatt som foredragsholder og møteleder, har ikke som formål å være en dialog med Saudi-Arabia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer