DEBATT

Muslim World League:

Redaktøren som gikk i fella

Enten har John Olav Egeland latt seg forlede av misvisende framstillinger i egen avis, eller så har han misforstått hva dette dreier seg om.

IKKE FÅTT PENGER: Muslim World League har rapportert at de ikke har fått midler fra myndighetene i Saudi Arabia de siste fem årene da Mohammed Al Issa har vært generalsekretær, skriver Kjell Magne Bondevik. Foto: Audun Braastad / NTB
IKKE FÅTT PENGER: Muslim World League har rapportert at de ikke har fått midler fra myndighetene i Saudi Arabia de siste fem årene da Mohammed Al Issa har vært generalsekretær, skriver Kjell Magne Bondevik. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en kommentar i Dagbladet 6. oktober om Oslosenteret, «Dialog for fred» og Muslim World League framstiller John Olav Egeland det slik at jeg «har gått i fella» fordi jeg skal tro på at en dialog med Saudi-Arabia skal gi resultater. Det er nok Egeland som «har gått i fella».

FIKK PENGER: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og senteret han etablerte skal ha fått millioner fra det eksperter sier er en regimetilknyttet, muslimsk organisasjon i Saudi-Arabia. Pengene ble formidlet via den profilerte Høyre-politikeren Aamir J. Sheikh. Her forklarer vi saken. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Egeland bygger vel på de mistenkeliggjørende oppslagene i sin egen avis som var preget av en forutinntatt agenda. Det er et dårlig faktagrunnlag.

Muslim World League har rapportert at de ikke har fått midler fra myndighetene i Saudi-Arabia de siste fem åra da Mohammed Al Issa har vært generalsekretær.

Dette er blitt ignorert av Dagbladet i tillegg til det arbeidet som MWL faktisk gjør. Ser man på strukturen av organisasjonen i dag, er det bare 3 av 70 representanter i dets parlament som er fra Saudi-Arabia. Organisasjonen representerer ikke Saudi Arabias regime bare fordi det er en muslimsk organisasjon.

De konferansene som Dialog for Fred og Muslim World League (MWL) arrangerer, og hvor jeg har deltatt som foredragsholder og møteleder, har ikke som formål å være en dialog med Saudi-Arabia.

Hensikten er dialog mellom ledere fra ulike land og religioner – særlig kristne, muslimske og jødiske. Dette er det i høyeste grad behov for i ei tid da mistro, fiendebilder og hat spres. Egeland synes blottet for tanken om at noen faktisk gjør slikt arbeid av ideelle grunner.

For ham er det bare tanken på «hvitvasking» av autoritære regimer som styrer framstillingen. Jeg vet nok om dette fenomenet til ikke å la meg lure.

Enten har Egeland latt seg forlede av misvisende framstillinger i egen avis eller så har han misforstått hva dette dreier seg om. Om noen har «gått i fella», er det han selv.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer