DEBATT

Bistandskutt:

Regjeringen går i Trumpfella

Når regjeringen vil kutte i den internasjonale støtten til seksualundervisning, er det en gavepakke til Trumps likesinnede verden over.

RAKETTFART: Utviklingen fikk rakettfart under den amerikanske Trump-regjeringen, hvor det ble forbudt å motta bistandsmidler fra USA dersom man tilbyr aborttjenester eller informerer om det, skriver innleggsforfatterne. Foto: Joe Maiorana / AP
RAKETTFART: Utviklingen fikk rakettfart under den amerikanske Trump-regjeringen, hvor det ble forbudt å motta bistandsmidler fra USA dersom man tilbyr aborttjenester eller informerer om det, skriver innleggsforfatterne. Foto: Joe Maiorana / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Florida i USA har det blitt forbudt å snakke om homofili på barneskolen. I Ungarn er kjønnsstudier nedlagt av regjeringen. I Polen er det innført en rekke såkalte «LHBT-frie soner» og det er stadige angrep på retten til seksualundervisning i skolen. I Brasil skal skolene «renses» for «kjønnsideologi».

Og i Sør-Afrika drives det kampanjer for å stoppe undervisning om seksualitets- og kjønnsmangfold i skolen, med støtte fra evangelistiske bevegelser i USA. I disse og svært mange andre land vokser de autoritære kreftene seg sterkere, og likestillingen er under press.

Utviklingen fikk rakettfart under den amerikanske Trump-regjeringen, hvor det ble forbudt å motta bistandsmidler fra USA dersom man tilbyr aborttjenester eller informerer om det.

Når regjeringen vil kutte i den internasjonale støtten til seksualundervisning er det en gavepakke til Trumps likesinnede verden over. I lang tid har kampen for likestilling og skeives rettigheter hatt vind i seilene. Men nå jobber en global bevegelse med å snu denne vinden – og sentralt for dem står motstanden mot unges rett til helhetlig seksualundervisning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer