LEDER

Kulturen i krise:

Ren populisme

Krisen rammer bredt i hele samfunnet, og like løsninger for alle sektorer vil gi urettferdig resultat.

SYLVI LISTHAUG KRITISERER KULTUREN: Å sammenlikne ulike tiltak og krisepakker direkte er derfor ikke bare å sammenlikne epler med pærer. Det er å late som om epler og bananer vil ha like gode forutsetninger for å trives i lik jord og samme klima. Foto: Berit Roald / NTB
SYLVI LISTHAUG KRITISERER KULTUREN: Å sammenlikne ulike tiltak og krisepakker direkte er derfor ikke bare å sammenlikne epler med pærer. Det er å late som om epler og bananer vil ha like gode forutsetninger for å trives i lik jord og samme klima. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Sylvi Listhaugs første utspill som lederkandidat i Fremskrittspartiet (Frp) er et hardt utfall mot corona-støtten til kulturlivet.

– Vi har fått sterke reaksjoner fra mange ulike bransjer og folk på at kulturlivet i praksis har fått et sugerør inn i statskassa som vanlige bedrifter bare kunne drømme om, sa Listhaug til VG lørdag.

Uttakene fra Oljefondet kan så visst påkalle assosiasjoner til sugerør i disse tider. Stadig nye milliarder brukes til stadig nye krisepakker, ikke minst fordi Frp som del av opposisjonen i Stortinget er med på å presse omfanget opp. Men Listhaugs utspill er først og fremst et populistisk pek mot en bransje som ikke bare blir nedprioritert i Frps alternative budsjetter, men også utskjelt av hennes parti.

– Hva er det som gjør at regjeringen mener det er viktigere å redde disse gjennom krisen enn skipsverft og andre industribedrifter? spør Listhaug.

Som om regjeringen på noe tidspunkt har prioritert teatre over verft det siste året, bare fordi innretningen på de målrettede tiltakene varierer.

Kulturminister Abid Raja iler uansett raskt til kultursektorens unnsetning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer