DEBATT

Osloskolen:

Resultatene taler for seg

Det Mathilde Tybring-Gjedde og Høyre gang på gang glemmer å si er at resultatene i Osloskolen er bedre enn noen gang.

KATASTROFE: Høyre har gnagd på samme katastrofebeskrivelse helt siden Høyre ble stemt ut av byrådskontorene i 2015, skriver artikkelforfatterne. Her ved Mathilde Tybring-Gjedde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KATASTROFE: Høyre har gnagd på samme katastrofebeskrivelse helt siden Høyre ble stemt ut av byrådskontorene i 2015, skriver artikkelforfatterne. Her ved Mathilde Tybring-Gjedde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Utviklingen i Ap-styrte Oslo viser hvor ille det kan gå», skriver Høyres Mathilde Tybring-Gjedde i Dagbladet. Høyre har gnagd på samme katastrofebeskrivelse helt siden Høyre ble stemt ut av byrådskontorene i 2015. Det hun og Høyre gang på gang glemmer å si er at resultatene i Osloskolen er bedre enn noen gang.

De siste åra har elevene i Oslo fått bedre avgangskarakterer både på ungdomsskolen og på videregående. Flere elever fullfører og består skoleløpet. Flere elever søker seg til yrkesfag. Helt ferske tall viser også at elvene i Osloskolen har de høyeste karaktersnittet ved avsluttende tiende trinn og at snittet for elever med foreldre med grunnskole eller ingen avsluttende utdanning også et høyest i landet på 38,2 prosent.

Dette er resultater som taler for seg. Det er ikke annet enn desperasjon å påstå at kunnskapen i osloskolen er svekket når resultatene så tydelig viser noe annet. Oslo scorer fortsatt best på de nasjonale prøvene. Alt dette etter at Ap og Raymond Johansen tok over styringen av byen. Problemene ligger i høyreregjeringens politikk, som hver eneste dag rammer vanlige folks økonomi og levekår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer