DEBATT

Adopsjon

Retningslinjene for adopsjon bør justeres

Samsvarer retningslinjene som adopsjonsmyndighetene arbeider etter med loven?

FÅR IKKE ADOPSJON: Aurora (34) har levd som Kims datter siden hun var ett år, og Kim som Auroras far. Når ønsker vi en offentlig stadfestelse av vår nære relasjon, skriver de to, her med Margrethe Heltzer Anderssen, mor til Aurora. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
FÅR IKKE ADOPSJON: Aurora (34) har levd som Kims datter siden hun var ett år, og Kim som Auroras far. Når ønsker vi en offentlig stadfestelse av vår nære relasjon, skriver de to, her med Margrethe Heltzer Anderssen, mor til Aurora. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi har fått flere henvendelser fra mennesker i samme situasjon som oss, etter Dagbladets reportasje 11. mars og vår kronikk samme dag om avslaget på vår søknad om voksen stebarnsadopsjon.

Aurora (34) har levd som Kims datter siden hun var ett år, og Kim som Auroras far. Når vi begge ønsker en offentlig stadfestelse av vår nære relasjon, sier adopsjonsmyndighetene nei og mener det ikke er til Auroras klart beste. Grunnen er at Aurora har hatt kontakt med sin far, til han døde i 2011. Alle øvrige vilkår for adopsjon var oppfylte.

Henvendelsene bekrefter at vår historie er ikke helt enestående. De som tar kontakt, takker oss for å belyse urimeligheten i dagens praksis. Det motiverer til videre innsats.

Det pågår nå to prosesser som kan bli avgjørende for mennesker som lever i liknende relasjoner som oss, og som ønsker voksen stebarnsadopsjon. Den ene i Stortingets Familie- og kulturkomité, som tirsdag 20. april tar stilling til et forslag fra bl.a. tidligere Barne- og familieminister Solveig Horne om en lovendring som vil overlate til den voksne som søkes adoptert, selv å vurdere hva som er til beste for vedkommende. Får forslaget flertall, eventuelt med noen justeringer? Det er for tidlig å si.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer