DEBATT

Prinsessens bursdagsfeiring:

Rett og slett flaut

Deichman må bukke, nikke og neie for Oslo kommunes inntjeningskrav.

FIFFEN: Det er flaut at det flotteste bygget i byen, hvis viktigste funksjon er å være tilgjengelig for alle, blir omgjort til et lukket selskapslokale for fiffen, skriver innsenderne. Her fra innsiden av Deichman i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FIFFEN: Det er flaut at det flotteste bygget i byen, hvis viktigste funksjon er å være tilgjengelig for alle, blir omgjort til et lukket selskapslokale for fiffen, skriver innsenderne. Her fra innsiden av Deichman i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er lett å la seg rive med av pomp og prakt, men Dagbladets lederartikkel «Tonedøv bursdagsfeiring» 14. juni evner på forbilledlig vis å peke på et prinsipielt problem angående kommersialiseringen av hovedbiblioteket i Oslo.

Ofte er det tilfredsstillende å kunne si «hva var det vi sa». Men i anledning prinsesse Ingrid Alexandras bursdagsfeiring, som gjør at Deichman Bjørvika, delvis – og på torsdag fullstendig – må holde stengt for publikum, er det mest trasig. Til opplysning var det nesten 7000 besøkende på hovedbiblioteket torsdag i forrige uke.

Vi hovedtillitsvalgte på Deichman, tillater å sitere oss selv i et intervju med Dagsavisen i fjor, der det ble gjort forsøk på å belyse problemene rundt kravet til inntjening og kommersiell utleie av biblioteklokalene:

«Vi mener det svekker inntrykket av hva et folkebibliotek skal være – gratis og åpent for alle; en stadig viktigere del av et bybilde som ellers i stor grad krever at en bruker penger der en vil oppholde seg. Når ansatte på Deichman må bruke arbeidstida til å tilrettelegge for kommersiell utleie, framfor å veilede publikum eller sette opp åpne arrangementer i egen regi, er det klart dette også går ut over kvaliteten på tjenestene våre».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.