Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Riise videre

LONDON (Dagbladet): Champions League-start igjen i kveld med to «drømmefinaler»: Liverpool mot Barcelona og Bayern München mot Manchester United. Dette er godterifotball, og vi våger å spå de engelske klubbenes videre skjebne: Riise og Liverpool videre - Solskjærs United blir slått ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Anfield i kveld: Fiestaball når Barcelona med Rivaldo, Patrick Kluivert og Marc Overmars vil hevne at Liverpool slo Barca ut av UEFA-cupen i fjor. At kampen betyr enormt mye for Liverpools stjerner, forteller Michael Owen alt om til avisene her borte.

- Jeg har spilt i VM, EM, FA-cup og UEFA-cupfinale, men det å være med videre i Champions League er det jeg har ventet på, sier Owen.

- Det er denne turneringen absolutt alle spillere vil være med i. Vi vil alltid spille kamper mot de absolutt beste, og dette er sjansen vi får til nettopp det, sier spissen. Han mener Liverpools unge lag nå virkelig har sjansen til å vise hva det er laget av.

  • For ordens skyld legger vi til at alle Liverpools hjemmekamper i Champions League forlengst er utsolgt. Når dette leses venter Anfields trofaste «The Kop» i spenning på et av Europas aller beste klubblag. De kan love at spanjolene skal få føle engelsk kveldsfotball sammen med sur vind og regn fra Irskesjøen.

- Det er en god følelse for alle på Anfield at vi kan gjøre oss bemerket i Champions League, spesielt ettersom vi klarte å slå noe av de beste klubbene i UEFA-cupen forrige sesong, sier Owen.

  • Liverpool har etter min mening en meget god sjanse til å gå videre til kvartfinalene.

Forsvaret med kapteinsfinnen Sami Hyypia, Carragher og venstrelabben John Arne Riise har satt seg kontant ettersom sesongen har sparket av sted. Midtbanen er som en kennel med terriere, anført av Steven Gerrard og Danny Murphy pluss en bedre og bedre Smicer.

Foran kan Liverpool velge i godheter som nevnte Owen, Emile Heskey og Robbie Fowler. I tillegg kan de dytte innpå Jari Litmanen.

lMITT TIPS I GRUPPE B: Barcelona vinner, Liverpool nummer to. Ut med Roma og Galatasaray.

Gunners ut

  • I gruppe D er det Arsenal som skal prøve å skape kluss for blant annet Juventus. Gunners har spillere i alle ledd som burde være sterke nok til videre avansement, men London-klubben har problemer med å omsette sjanser i mål. De er også svake på bortebane. Det kan du se i morgen når laget møter den spanske ligaleder, Deportvio. En meget jamn gruppe. Leverkusen er også sterke.
  • MITT TIPS I GRUPPE D: Juventus videre sammen med Deportivo, Gunners ut sammen med Leverkusen.

United-trøbbel

Manchester United mot Bayern München er også en åpningskamp hentet fra godteriposen.

Tyskerne fikk forrige sesong hevn for det finaletapet, der som kjent en ikke ukjent nordmann hadde et bein med i laget. I kveld er det dekket på til nok helaften på Olympiastadion. Bayern har så langt vist solid høstform og ligger helt i Bundesligatoppen.

I denne gruppa er det også grunn til å se opp for Boavista. Klubben topper i Portugal, og i forrige CHL-runde hadde Liverpool store problemer mot dem. Nantes sliter i Frankrike. Det er feil å si at det er krise i Manchester United, men laget har ikke overbevist den siste drøye måneden. Men, de røde har mange stjernespillere som elsker de store kampene, og i kveld handler det nettopp storhet, United har verdens beste midtbane med Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes, Roy Keane og Juan Veron.

- Glem alt snakket om hvordan vi har spilt og hva slags system vi har lagt opp til, nå handler det om det helt store i Champions League og jeg tror vi kan gå helt til finalen, sier Uniteds argentinske midtbaneskredder Veron.

Hans manager sir Alex Ferguson har uttalt at Uniteds mål er klart: de skal til finalen som spilles i Skottland, på Hampden Park, i mai neste år. Da må Ruud van Nistelrooy få spisstøtte foran av Ole Gunnar Solskjær, men vi tror ikke det går i Fergusons siste sesong.

  • MITT TIPS I GRUPPE A: Boavista vinner, Bayern nummer to. United og Nantes ut, og dermed er dette hodet på blokka!
SPANSK BESØK: Liverpool og John Arne Riise tar imot Barcelona på Anfield Road i kveld.Foto: KEITH HAMMET
TIL TYSKLAND: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær møter Bayern München på Olympiastadion i kveld.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart