DEBATT

RIP Sportsrevyen

NRK legger ned Sportsrevyen. Det er elendige nyheter for norsk sport, mener komiker, skuespiller og «sports-junkie» Espen PA Lervaag.

LERVAAG: Espen PA Lervaag er klar på hva han mener om nedleggelsen av «Sportsrevyen». Foto: Espen Solli
LERVAAG: Espen PA Lervaag er klar på hva han mener om nedleggelsen av «Sportsrevyen». Foto: Espen Solli Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hvor var du da NRK la ned Sportsrevyen?

Jo, det skal jeg fortelle deg, jeg var på jobb, hadde akkurat tatt meg en kopp kaffe, ante fred og ingen fare. Alt var som normalt. Men, så kommer denne nyheten

«NRK LEGGER NED SPORTSREVYEN»

Herregud, jeg kjente knærne svikte litt.

Vi er blitt et robust folk når det kommer til sjokkmeldinger i nyhetene. Krig, klima, strømkriser og hele bøtteballetten tikker inn som pushvarsler daglig, men dette, dette traff meg så hardt og jeg tok det personlig.

For hvem er disse personene som med et bitte lite tastetrykk kan fjerne et program som har gitt meg så mye glede?

Jeg er en ivrig NRK-titter, jeg ser mye og er veldig glad i kanalen, og jeg ser faktisk så mye på NRK at jeg med hånden på hjertet kan si at det også finnes såpass mye dritt der at det må det være noe annet som kunne ryke før Sportsrevyen?

Det blir jo litt som om vi plutselig skulle fjerne kongen. Vi trenger ham ikke, men vi vil jo ha ham der på en måte.

Kanskje vi ikke trenger Sportsrevyen i like stor grad som før - vi får med oss sport på veldig mange andre plattformer - men det som er fint med et program som «Sportsrevyen» er at den på en elegant måte gir oss sportsnyheter vi ikke visste vi trengte.

For hvor ofte oppsøker du resultatlister i idretter som orientering, hundeløp, lengdeløp på skyter, bandy og sprangridning. Jeg vil tro nesten aldri, men det var her Sportsrevyen spilte en viktig rolle.

Den utvidet horisonten vår. Ingen idrett var for stor, ingen for liten så lenge det var mulig å finne en norsk deltaker. Hvem skal nå fortelle oss at det var Kim-André Aannestad Lund som ble skytterkonge på Landsskytterstevnet i Bodø i 2022?

Jeg er redd ingen står klare til å ta den jobben.

Og, det er jo ikke bare trist for meg som den sports-junkien jeg er, det er også veldig trist for Kim-André og alle de andre som leverer prestasjoner på andre arenaer enn i skisporet og på fotballbanen.

For hvor er samfunnet vårt på vei, når det ikke lengre er plass til et tv-program som en gang i uka kan få bruke 30 minutter på å formidle sport til folket i et rolig og behagelig tempo?

Jo det skal jeg fortelle deg, det er på raka veg til helvete.

Knut Th. Gleditsch, Bjørge Lillelien, Jon Herwig Carlsen, Kjell Kristian Rike, Sølve Grotmol CAN YOU HEAR ME?? Today your beloved NRK took a hell of a beating.

Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?

Slike spørsmål vil snart bli umulig å svare på, fordi snart er all sport gjemt godt bort bak en betalingsmur.

RIP Sportsrevyen

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer