DEBATT

Superligaen

Riv Solskjær ned fra pidestallen

Er unisont krav om å skyte ned superligaen, er bra men ikke nok. Spørsmålet er når en kan vente dyptpløyende, undersøkende journalistikk om en av de mest korrupte og minst bærekraftige idrettene i verden.

STORE PENGER: Superligasatsingen er ny, men de usunne forholdene i proff-fotballen har vært der lenge. Ikke minst er det snakk om vanvittige lønninger til managere og proffene i de store ligaene, skriver innsenderen. Foto: Andrew Yates / Sportimage via PA Images / NTB

STORE PENGER: Superligasatsingen er ny, men de usunne forholdene i proff-fotballen har vært der lenge. Ikke minst er det snakk om vanvittige lønninger til managere og proffene i de store ligaene, skriver innsenderen. Foto: Andrew Yates / Sportimage via PA Images / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er bra at de fleste sportskommentatorer og fotballfans i Norge og resten av Europa slaktet forslaget om en ny superliga som ble annonsert natt til mandag med topplag fra England, Spania og Italia, men ikke tyske og franske lag. I løpet av ettermiddagen og kvelden tirsdag trekker heldigvis flere av lagene seg fra den planlagte ligaen som nå med all sannsynlighet er ferdig før den fikk startet. Det er verdt å merke seg at både Manchester Uniteds og Juventus’ direktører nå trekker seg fra stillingene sine, to av arkitektene bak superligaene.

Selv om den nye superligasatsingen var en nykommer på den internasjonale fotballarenaen, har de usunne forholdene i proff-fotballen vært der lenge. Ikke minst er det snakk om vanvittige lønninger til fotballmanagerne og fotballproffene i de store ligaene.

Mens det med rette ble løftet en moralsk pekefinger mot de altfor høye lederlønningene i DNB og COOP for en stund siden, har jeg knapt sett en eneste norsk sportsskribent tatt opp og kritisert lønningene til en Ole Gunnar Solskjær eller en Haaland.

I 2019 tjente Solskjær 108 millioner kroner, med andre ord omtrent 100 millioner mer enn Kjerstin Braathen i DNB. Det sies at 20-åringen som ofte scorer mål for Borussia Dortmund kan tjene noe tilsvarende hvis han går til en ny toppklubb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer