Rock'n'roll i fellesferien

Sommerens festivaler kommer og går, men hvorfor ikke sette sammen sin egen kulturmeny?

Her er ti aktuelle tips til nytelse, alle med en touch av rock'n'roll, for den som er villig til å lete litt etter godbitene:

Bruce Hershenson: «Attack of the B Movie Poster»

I en fargerik bokserie med filmplakater fra forskjellige sjangrer er turen komme til B-filmer. Et fyrverkeri av plakater for alt fra vanvittig science fiction til teenagemovies, bikerhistorier, film noir, halvpornografi, blaxploitation og så videre.

Diverse artister: «Koolit - Soul, Funk & Jazz Go Latin» (Harmless/VoW)

Sterk CD-samling med kuriøs, latinsk orientert soulmusikk fra 60/70-tall. Det svinger ualminnelig forfriskende av disse 15 låtene: et skikkelig bad i temperert coolmusikk.

  • Mikael Niemi: «Populärmusik från Vittula» (Månpocket)

Prisbelønt, frodig roman fra Tornedalen i Sverige, et område kalt Vittula («Fittmyren» på folkemunne), der guttungen Matti vokser opp med popmusikk og forstokkede voksne. En slags utkant-«Beatles».

  • «Year of the Horse», Svensk TV1, i kveld klokka 21.00

Jim Jarmuschs film om Neil Young og Crazy Horse, for den som enten ikke var i Spektrum forleden, eller ikke fikk nok.

  • Diverse artister: «Everybody Knows This is Norway» (Universal)

Norsk hyllestplate til Neil Young, med kjente og ukjente artister. Av de 17 sporene anbefales ikke minst en nesten ni minutters Madrugada-versjon av «Trasher».

  • Jinpachi Mori & Jiro Tanguchi: «Benkei in New York»

Med undertittelen «a pulp graphic novel» fortelles her om den raffinerte hevneren Benkei. Raffinerte noir-episoder, blant annet én der et tjuveri av Munchs «Skrik» spiller en sentral rolle.

  • Simon Crump: «My Elvis Blackout»

Kongen av rock'n'roll spiller en sentral rolle i denne originale og vittige britiske novellesamlingen.

  • Ace Atkins: «Crossroad Blues»

En leiemorder som tror han er Elvis, dukker opp i denne boka, der en musikkhistoriker får trøbbel når han forsøker å oppklare mordet på bluespioneren Robert Johnson.

  • «Mojo» og «Uncut», juli 2001

Begge disse britiske rockmagasinene er ute med julinumre i fire utgaver med forskjellige covere: hvert med bildet av et av medlemmene i The Beatles. Fansen må med andre ord kjøpe åtte magasiner.

  • Frode Øverli: «Pondus - jakten på Jokkes pappa»

Øverli og Pondus - som begge debuterte i Vest-Nytt i 1996 - feirer femårsjubileum med dette sprelske sommernummeret. Bladet inneholder også et stort intervju med tegneren.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.