DEBATT

Norsk filmindustri

Rom for sterke, norske historier

Ingen andre kan fortelle våre historier. Norsk filminstitutt vil bidra til at de fortelles og distribueres slik at de når helt ut til sitt publikum – der de er.

GLOBALT OG NASJONALT: NFI vil bidra til at norske aktører konkurrerer på toppnivå i et globalt marked, samtidig som våre lokale, kulturelle forpliktelser ivaretas med en slik kvalitet at innholdet også treffer nasjonalt, skriver Kjersti Mo i NFI. Foto: Shutterstock/NTB
GLOBALT OG NASJONALT: NFI vil bidra til at norske aktører konkurrerer på toppnivå i et globalt marked, samtidig som våre lokale, kulturelle forpliktelser ivaretas med en slik kvalitet at innholdet også treffer nasjonalt, skriver Kjersti Mo i NFI. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi er inne i en gullalder for filmer, serier og spill. Publikum vil se og spille mer. De vil oppleve, føle og forstå – og la seg underholde på flere formater og andre plattformer enn før. Derfor investeres det mer fra flere over hele verden, noe som gir et fantastisk rom for sterke, norske historier.

Norsk filminstitutt (NFI) er statens forvaltningsorgan for det audiovisuelle området og forvalter filmfondet, som midt i forrige århundre ble opprettet for å kompensere for at Norge er et lite marked for film. NFI vil være best mulig posisjonert for å møte morgendagen. Vi fikk derfor rådgivningsselskapet inFuture til å gjøre en framtidsstudie der 120 personer fra film- og spillbransje bidro. Pandemiens innvirkning ble også vurdert.

Her er de viktigste trendene: Felles referanser er viktigere enn noen gang. Demokratiet svekkes verden over. Vi er sårbare for ekkokamre og polarisering og trenger de kulturelle møtene som aldri før.

Film og spill er viktige arenaer for meningsbrytning og samfunnskritikk som kan styrke samfunnsveven, og har kraft til å påvirke verdier. At kinesiske myndigheter vegrer seg for å sende Oscar-utdelingen direkte på grunn av nominasjonen av Do not split, forteller sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer