DEBATT

NAV-skandalen

Rullebladet tar ikke juleferie

«Takk Gud, hun er ikke frikjent», lyste mot meg i et kommentarfelt nylig. Vi går jula i møte med dette stigmaet hengende over oss.

NAV-SKANDALEN: Når vi nå skriver jula 2020, ser vi tilbake på et år hvor ingenting godt har skjedd. Julenissen innfrir ikke ønsket vårt om frifinnelse i år heller., skriver Heidi Schjetne.
NAV-SKANDALEN: Når vi nå skriver jula 2020, ser vi tilbake på et år hvor ingenting godt har skjedd. Julenissen innfrir ikke ønsket vårt om frifinnelse i år heller., skriver Heidi Schjetne. Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Et drøyt år etter at skandalen sprakk er vi fortsatt 85 urettmessig straffedømte i NAV-skandalen, og selv har jeg to års prøvetid. «Takk Gud, hun er ikke frikjent», lyste mot meg i kommentarfeltet på Dagbladets Facebook-sider nylig. Det sved.

Det er riktig det, vi er langt fra frikjent. Mange er glade for det. Mannen i kommentarfeltet slengte etter meg at som trygdemisbrukere fortjente vi ingenting annet. En annen mann skrev at vi var som narkoforbrytere å regne. Bare at det viste seg at det var melis vi hadde smuglet da vi trodde det var kokain.

Jeg har blitt kjent med flere kvinner som har sittet fengslet i NAV-skandalen. Innenfor murene ble de faktisk behandlet som narkoforbrytere. Der var det ingen bønn. Det var av med trusa og bh-en, ned på kne, og hoste dypt etter hvert besøk. Den ene av dem sluttet å ta imot besøk. Krenkelsen var uholdbar. Den andre levde med strippingen i månedsvis.

Det haglet med kommentarer etter mitt forrige innlegg i Dagbladet. Noen bidro rett og slett til å underbygge en av påstandene mine. Jeg skrev at et strekpunkt under stigmatiseringen er den leie tendens til at folk skriver og omtaler oss som «ofrene». Med hermetegn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer