Ukentlig – visstnok enda hyppigere nå i påsken - samles en effektiv covid-gruppe på OUS. Den består bl.a. av klinikk- og seksjonsledere, Sykepleieforbundet, Fagforbundet, IKT, HR, smittevern. Der gjennomgår og omdisponerer de alle ledd på OUS, fra antall innlagte pasienter til mangel på smittevernutstyr og personalmangel.
Det overdimensjonerte OUS har blitt lettere på labben siden covid-19 pandemien kom veltende over oss i fjor, med frykten for at Helsevesenet ville knele. Avdelinger ble bygget om, operasjoner satt på vent, pasientkøene vokste og det ble hamstret overpriset smittevernutstyr og ubrukelige respiratorer.
Den gang ble helsepersonell applaudert, krigsmetaforene satt løst og kampviljen var sterk.
Flommen av pasienter kom heldigvis aldri. Den nådde en topp 1. april i fjor med 325 covid-innlagte. Det seindrektige systemet gjorde likevel at det til langt uti mai sto nesten tomme corona-avdelinger med full bemanning. Der jeg jobber, på Gastromedisinsk avdeling på Ullevål, ble unntakstilstanden et hvileskjær fra en ellers hektisk hverdag, med for mange alvorlig syke pasienter og for lite personale.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger