DEBATT

Natt&Dag og Gaute Drevdal

Rykter og overdrivelser

Rykter, overdrivelser, løgn, utestenging og selvhevdelse. Dette er redskapene i mobberens verktøykasse. At det er blitt en del av det offentlige debattklimaet er trist, men ikke uventet.

«IKKE MEG»: - Fordi jeg i mange år var redaktør for samme avis er det lett å få inntrykk av at dette har noe med meg å gjøre. Men det er feil, skriver Gaute Drevdal . Foto: Nina Hansen / Dagbladet
«IKKE MEG»: - Fordi jeg i mange år var redaktør for samme avis er det lett å få inntrykk av at dette har noe med meg å gjøre. Men det er feil, skriver Gaute Drevdal . Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Gaute Drevdal ble i slutten av juni dømt til 13 år og seks måneders fengsel av Oslo tingrett for ni voldtekter og ett tilfelle av seksuell omgang med en mindreårig. Drevdal nekter straffskyld, og har anket saken til lagmannsretten, hvor den skal behandles på nytt til neste år. Dette er hans svar på en kronikk i Dagbladet.

Under tittelen «Sorry, trodde vi hadde pult» kommenterte den tidligere Rødt-politikeren Kari Kristensen dommen mot meg. Jeg bestemte meg først for ikke å diskutere saken på dette nivået. Men siden teksten har blitt flittig delt og sitert, må noen av de mange villedende påstandene hennes korrigeres.

Artikkelen starter med en rekke utfall mot hennes tidligere arbeidsgiver Natt&Dag. Hun forteller først om et møte med en «innflytelsesrik mann» som utbrøt: «Sorry. Jeg trodde vi hadde pult» da han forsto at hun var lokalredaktør. Hun forteller om flere episoder med sentrale personer i avisa, episoder hun opplevde som sexistiske og kvinnediskriminerende. Hun er også opprørt over lave honorarer og manglende rutiner rundt avtaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer