KOMMENTARER

Rystende lesning

Kanskje er det mulig å begå ni voldtekter uten å forstå hva man gjør.

TYPISK: Voldtektsmenn er sjelden monstre i mørke gater, men ellers hyggelige folk som forgriper seg på vennene sine. Hvis Gaute Drevdal har gjort det Oslo tingrett mener han har gjort, er han altså på mange måter en typisk voldtektsmann. Akrivfoto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet
TYPISK: Voldtektsmenn er sjelden monstre i mørke gater, men ellers hyggelige folk som forgriper seg på vennene sine. Hvis Gaute Drevdal har gjort det Oslo tingrett mener han har gjort, er han altså på mange måter en typisk voldtektsmann. Akrivfoto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

En leserkommentar knyttet til denne artikkelen i forbindelse med publisering på Dagbladets Facebookside, har fått kritikk av Pressens Faglige utvalg, jmfr. Vær Varsomplakaten punkt 4.17.

Dommen mot Gaute Drevdal er knusende. Den tidligere Natt & Dag- og Smug-redaktøren, konsertarrangøren, festivalmedarbeideren, DJ-en, musikeren, produsenten og utelivskongen er et velkjent navn og ansikt for alle som har vært i nærheten av hovedstadens uteliv de siste 25 åra. Drevdal har arrangert de hippeste festene, samlet de kuleste folka og løftet fram noen av de smarteste unge kulturarbeiderne – flere av dem har også gått videre til denne avisa. Svært mange kjenner ham som en hyggelig fyr.

Nå er Drevdal i Oslo tingrett dømt til 13 og et halvt års fengsel, for ni voldtekter og ett tilfelle av seksuell omgang med et barn under den seksuelle lavalder. Han anket på stedet, og stiller seg uforstående til anklagene. Dommen er dermed ikke rettskraftig.

I sosiale medier reagerer mange på at Drevdals intervjues etter dommen. Fram til dommen falt, har han vært anonymisert som «kulturpersonlighet» – men fredag ble navn og bilde publisert i samtlige medier. Da er det rett og rimelig at han også selv får komme til orde. Mange reagerer med avsky på at Drevdal er uenig i dommen, bestrider hvordan han har blitt framstilt, og hevder at han ikke har sett «tidsånden» komme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer