KOMMENTARER

Coronaviruset:

Så kom Høies coronaskandale

Ved å gi etter for Norsk industri kan regjeringen ha lagt grunnlaget for smittebølgen i høst. Coronastrategien er rammet av sin første alvorlige skandale.

TILTAK: Helseminister Bent Høie ser ikke bort fra at det ikke vil bli lettet på tiltakene i Oslo med det første. Reporter: Marthe S. Lien. Video: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Den norske regjeringen har fått mye skryt for måten den har håndtert coronapandemien på. Nå kan det se ut til at den har fått sin første virkelig store skrape. Ikke en hvilken som helst skrape, heller. Det er grunn til å spørre om Bent Høie og helsedepartementet selv har lagt grunnlaget for den store smittebølgen som kom nå i høst.

Det var Aftenposten som brakte avsløringen i går kveld. Gjennom tilgang på kommunikasjonen mellom sentrale folk i helsedepartementet og lobbyister i Norsk Industri, har de kunnet dokumentere at det ble øvet press for å lempe på kravet om innreisekarantene for utenlandsk arbeidskraft. Etter å ha fått en raus oljeskattepakke fra Stortinget, mente Norsk industri og NHO at det hastet med å få tilgang på arbeidskraft. Ellers ville kontrakter ryke.

Mye av rosen regjeringen har fått, har handlet om at den har tatt styringen. Regjeringen har veid rådene fra helsemyndighetene-(Helsedirektoratet og Folkehelsetilsynet) - opp mot andre hensyn. Politikerne har hatt kontrollen, og vi har unngått en situsjon som i Sverige der mekaniske helsebyråkrater har styrt landet mot tusenvis av dødsfall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer