DEBATT

Grottefesten i Oslo

Så skjedde det igjen

Oslos befolkning satte nok en gang akuttmottaket ved Ullevål sykehus på prøve. Atter en gang har sykehuset bevist sin uerstattelighet. Jeg hadde nettopp tilsett nattas siste pasient. 10 minutter seinere sto vi plutselig 100 personer klare og forberedte oss til noe vi ikke ante hva ville bli.

BEVISSTLØSE: Sju personer er sendt bevisstløse til sykehus etter det politiet mener er en ulovlig fest i en grotte på St. Hanshaugen i Oslo i natt. Foto: Privat / Øystein Andersen / Svein Dybdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I et sykehus på nattestid er det bare minimumsbemanning. Erfarne overleger reiser hjem på kveldene og sover som regel godt til man møtes neste morgen for en gjennomgang av siste døgns hendelser.

Yngre leger, såkalte LIS (Leger i Spesialisering), kjemper seg gjennom symptomer på søvndeprivasjon, sult og blærespreng for å undersøke og følge opp pasienter som finner veien til Akuttmottaket på nattestid.

I tillegg er det alltid noen inneliggende pasienter som krever litt oppmerksomhet gjennom natta og holder liv gangene. For visse essensielle fag slik som medisin og anestesi, har overlegene imidlertid en større grad av nærhet til sykehuset og sover parat i uvanlig smale senger.

Sykepleiere, helsefagarbeidere, sekretærer, renholdspersonell, radiografer og bioingeniører i Akuttmottaket, arbeidsmaurene i vårt langstrakte helsevesen, sover ikke. De er «alltid beredt».

Det hadde vært en ordinær nattevakt med jevnt tilsig av pasienter, der også traumeteamet hadde fått drillet seg i løpet av natta. Klokka hadde passert 04:00, og mange hadde allerede gått og lagt seg.

Jeg var nesten à jour med de siste 12 timers arbeid. Senga i 4. etasje fristet, og jeg begynte nesten å se for meg et par deilige timer med søvn som ville lette påfølgende dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer