KOMMENTARER

Så tørt, så overbevisende

Dette er slik rettssaker avgjøres.

Så tørt, så overbevisende
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Sterke følelser, harde beskyldninger og tidvis amper stemning har kjennetegnet de mest profilerte vitnemålene i saken mot Laila Bertheussen. Tor Mikkel Wara nærmest ropte mot aktor, Ingvil Smines Tybring-Gjedde ble sint på forsvarsadvokaten og tiltalte Laila Bertheussen har forklart om panikkangst.

Den største delen av rettssaken er helt annerledes. Et stort antall ekspertvitner fra politiet, PST og Kripos er hovedvekten av aktoratets vitner. De forklarer seg med rolig stemme og uten variasjon i stemmen som kan avsløre noe engasjement i noen retning. Det største detaljnivået og mest nitide forklaringene kommer i vitneforklaringene fra kriminalteknikere i Kripos. Det kan høres tørt ut. Eller som sjefingeniør Knut Endre Sjåstad sa det, da han forklarte seg om røde tusjer i forrige uke:

«Vår verden består av å sammenlikne ting. Det kan høres treigt ut, men sånn er det.»

Kriminalteknikerne i Kripos får konkrete oppdrag fra PSTs etterforskere, om å sammenlikne ulike beslag med hverandre og med andre gjenstander. Sjåstad sammenliknet for eksempel den røde tusjen beslaglagt hos Wara og Bertheussen med de røde merkene i hakekorset og rasisit-taggingen på bilen og husveggen. Politiet mener denne tusjen, funnet i Wara og Bertheussens bokhylle, er den samme som ble brukt i hærverket. Det har de gjort alt de kan for å undersøke vitenskapelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer