Samling i bånn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ER NORSKE LÆRERE

mer opptatt av sin rolle som omsorgspersoner enn som fagformidlere, verdiformidlere og holdningsskapere? Er enhetsskolen den utvidede storfamilien der alle problemer løses i «familieråd», og der «kjernefamilien» er målestokken for skoleklassen? De siste ukers kronikker og debattinnlegg fra så vel Utdanningsforbundet, som velmenende politikere og lærere, tyder på det. Toleranse og trivsel fremstilles som motsetning til konkurranse og kunnskap. Hvis norsk skole tar mål av seg til å være en dannende og utdannende institusjon av vesentlig betydning i samfunnet, må vi som arbeider der stikke fingeren i jorda og se hva denne institusjonen har frembrakt.

Hvilken toleranse er i ferd med å bli borte? Hva da samarbeid? Mobbing og rasisme er et større problem enn noen gang i vårt samfunn, både i og utenfor skolen. Spør nærmeste pakistaner hvor mange jobber han har fått tilbud om i det siste.

DET ER MED

et imponerende mot fagforeningsrepresentanter o.a. har gått inn og varslet «krig mot Clemets skolereform» (G. L. Valla, Dagsavisen11.02.03), utelukkende fordi departementet har våget å foreslå noe annet enn det Valla, og vennene hennes, har holdt på med i generasjoner - med høyst diskutabelt resultat. Verken LO-leder Valla, SV-leder Kristin Halvorsen, eller representanter for lærerutdanningen viser interesse for evaluering av hvordan den norske skolen skal kunne bli en skole som i tillegg til samarbeid og toleranse, også gir et faglig tilbud tilpasset den enkelte eleven, inkludert de skolemotiverte (såkalte «arrogante bedremannsbarn», Dagbladet 10.02.03.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer