DEBATT

Rasisme og fordommer

«Sånne som deg burde bruke munnbind!»

Til deg som truet meg så mye at jeg ble redd: På grunn av deg begynte jeg med kampsport i 2017, og nå sitter jeg her med en norgesmestertittel.

EI TID MED MYE HAT: Hvorfor legger jeg ut dette nå og ikke i forbindelse med rasismemarkeringen for George Floyd? Jo, enkelt og greit fordi jeg ikke turte, skriver Marianne Hong Sanderud. Foto: Privat
EI TID MED MYE HAT: Hvorfor legger jeg ut dette nå og ikke i forbindelse med rasismemarkeringen for George Floyd? Jo, enkelt og greit fordi jeg ikke turte, skriver Marianne Hong Sanderud. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg heter Marianne og er 21 år gammel. Jeg er adoptert fra Kina. Jeg ble funnet i gatene i Yibin, underernært og i kritisk tilstand. Deretter ble jeg plassert på barnehjem. Mine nåværende foreldre fikk aldri komme inn på selve barnehjemmet, overrekkelsen av barna skjedde i en annen bygning. Vi har med andre ord ingen informasjon eller innsikt i hvordan forholdene faktisk var på barnehjemmet. Vi vet ingenting om hvordan jeg hadde det, eller hva som skjedde i løpet av den tiden jeg var der. Jeg kan heller ikke med full nøyaktighet vite når eller hvor jeg er født, eller av hvem.

Det eneste jeg vet er at jeg ble forlatt av de menneskene som skulle være mest glad i meg. Til tross for en annerledes start på livet har jeg klart meg bra, og det pleide jeg å være så stolt av, men i det siste har jeg tatt meg selv i å ikke være stolt lenger.

Kommentaren om å bruke munnbind fikk jeg i mars, lenge før oppfordringen om bruk av munnbind ble aktuell i Norge. Dette var ei tid da nettet kokte over av noe som kunne likne en ny #metoo-bølge, men denne gangen handlet bølgen om at rasismen lever i beste velgående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer