KOMMENTARER

Lan Marie Nguyen Berg:

Satte seg selv over byrådet

Oslo er i et politisk vakuum som kunne vært unngått.

Satte seg selv over byrådet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Hvis Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV ikke får flertall sammen etter valget i september, er det duket for tøffe forhandlinger. Det som har skjedd i Oslo denne uka vil gjøre dem tøffere enn de ellers kunne vært.

Raymond Johansen erklærte onsdag at hans byråd gikk av, fordi bystyret vedtok mistillit til Lan Marie Nguyen Berg. Mistillitsforslaget handler om at kostnadsrammen for Oslos største prosjekt noensinne, ny vannforsyning, har sprukket og blitt utvidet med mer enn fem milliarder kroner. Dette kom helt overraskende på bystyret ved revidert budsjett 20. mai. Da presenterte Berg kontrollsjekkede tall og et tydelig forslag som bystyret kunne ta stilling til. Opposisjonen mener de burde fått informasjon om budsjettsprekken mye tidligere, siden Berg først ble advart i desember. Hun mener selv at hun ikke har gjort noe galt. Da Rødt tirsdag bestemte seg for å støtte mistillitsforslaget, ble det klart at det ville få flertall.

Byråden for miljø og samferdsel nektet å trekke seg frivillig, også etter at byrådslederen gjorde det klart at han ville stille kabinettsspørsmål. Raymond Johansen hadde egentlig ikke noe valg, fordi Miljøpartiet De Grønne neppe kunne leve med alternativet. Hadde Johansen ikke samlet byrådet bak Berg, ville MDG sannsynligvis gått ut av byrådet. Da ville vi hatt en byrådskrise uansett. MDG kunne byttet side og bidratt til et borgerlig byråd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer