KOMMENTARER

«Årets navn» 2021:

«Selve redningen»

Sykepleierne er «Årets navn» 2021.

ÅRETS NAVN: Leder i Norsk sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, tar imot prisen sammen med sykepleiere på Ullevål sykehus. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ÅRETS NAVN: Leder i Norsk sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, tar imot prisen sammen med sykepleiere på Ullevål sykehus. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I krise og fred står de der, klar til å hjelpe. For mange har de blitt lyset i mørke, veivisere tilbake til livet og sist, men ikke minst selve redningen.

Verden og Norge står midt i en alvorlig pandemi. Over en million mennesker har mistet livet som følge av coronapandemien, mange, mange mennesker har overlevd det truende viruset.

De har blitt møtt av sykepleierne, de har blitt stelt av sykepleierne og de har fått nødvendig livshjelp av sykepleierne.

«Engler i hvitt» har mange gjennom historien kalt sykepleierne. Vi tror ikke akkurat på engler, men metaforen er betegnende for hvor takknemlig alle er for den jobben denne yrkesgruppen utfører.

Nå er de i sitt livs verste storm, som kom kort tid etter at vi hadde feiret slutten på elendigheten og håpet på en normalisert hverdag.

Etter den internasjonale sykepleierdagen kom en sterk hilsen fra det norske kongehuset:

- Jeg er dypt imponert over innsatsen deres – både over det arbeidet dere utfører til daglig, og spesielt i den krisen vi nå står i. Takket være deres fagkunnskap og omsorg får syke mennesker den hjelpen de trenger. Dette bidrar til å skape en god trygghet for oss alle, sa dronning Sonja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer