DEBATT

Intensivsykepleie:

Setter sinnene i kok

Frustrasjonen fra oss i hvitt er gjentatte rop, om ikke brøl, i håp om faktisk forståelse og tiltak som letter belastningen i arbeidshverdagen.

DRØMMEJOBBEN: Hvor er tiltakene for å beholde de erfarne intensivsykepleiere som velger å slutte i det som en gang var drømmejobben? Vi som intensivsykepleiere er viktige nøkkelpersoner for at det norske helsevesen skal kunne definere seg som verdens beste, skriver kronikkforfatterne. Foto: Shutterstock
DRØMMEJOBBEN: Hvor er tiltakene for å beholde de erfarne intensivsykepleiere som velger å slutte i det som en gang var drømmejobben? Vi som intensivsykepleiere er viktige nøkkelpersoner for at det norske helsevesen skal kunne definere seg som verdens beste, skriver kronikkforfatterne. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Helsevesenet er både bunnsolid og langt fra bristepunktet ble det hevdet på en pressekonferanse for noen uker siden. Det setter, kanskje ikke overraskende, mange hvitkledde sykepleiersinn i kok. Arbeidsbelastningen var i aller høyeste grad stor nok før 12. mars 2020.

Frustrasjonen fra oss i hvitt er gjentatte rop, om ikke brøl, i håp om faktisk forståelse og tiltak som letter belastningen i arbeidshverdagen. En ytterligere presset arbeidshverdag på grunn av pandemien.

For realiteten er at det norske helsevesen er langt fra bunnsolid og ikke langt fra bristepunktet.

Intensivavdelingen på Stavanger Universitetssykehus behandler ca. 700 pasienter i løpet av et år, i tillegg til 13 - 16.000 pasienter på postoperative avdelinger. Hos oss er en av de største utfordringene også en av våre styrker. Tre ulike avdelinger: generell intensiv, generell postoperativ og øre-nese-hals postoperativ.

Driften av disse avdelingene dekkes av 135 intensivsykepleiere og sykepleiere. Vi er en døgnåpen servicepost for sykehuset. Dette er intensivavdelingen med Norges dårligste intensivkapasitet med 2,4 intensivplasser pr. 100.000 innbygger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer