KOMMENTARER

Sitter på en smittebombe. Og venter

Skolebarna har mest smitte. Hvis FHIs skrekkscenarier om smittespredning er reelle, henger det ikke på greip at skolene skal holde åpent.

SMITTE I SKOLENE: Hvis landet står i fare for å knele av en fullstendig overveldende smittebølge, hvorfor går en ikke hardere til verks mot skolene - arenaen der de som er mest smittet oppholder seg store deler av dagen? Foto: Berit Roald / NTB
SMITTE I SKOLENE: Hvis landet står i fare for å knele av en fullstendig overveldende smittebølge, hvorfor går en ikke hardere til verks mot skolene - arenaen der de som er mest smittet oppholder seg store deler av dagen? Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det føles som en drøm når jeg tenker tilbake på det. Det var tidlig høst i Oslo, og jeg gikk fra kiosk til kiosk for å lete etter munnbind. Jeg skulle ut og fly, og ville være på den sikre siden. Men ingen munnbind var å oppdrive. Folk hadde sluttet å bruke dem. Smitteredselen var borte. Noe lå likevel på lur.

Nå sitter jeg på en smittebombe, og venter. Sånn føles det å ha tre barn i skolealder i det som inntil nylig kunne kalles førjulstida. Nå venter vi ikke lenger på jul, vi venter på omikron.

Det anekdotiske grunnlaget er fyldig. Det er omikron på naboskolen, og et helt trinn er sendt hjem i karantene. Disse barna har søsken som går på andre skoler, og så videre, og så videre.

Den foreløpige kunnskapen om omikron-variantens smittepotensiale gir heller ingen grunn til å puste med magen. 73 prosent av julebordsgjestene på stakkars DS Louise på Aker Brygge i Oslo ble smittet, i tillegg til 60 andre gjester i lokalet. Det er i praksis en vegg til vegg-dekning av smitte.

I Hongkong smittet varianten over korridoren mellom to karanteneisolerte hotellrom. Hvordan smitten vil spre seg i middels til dårlig ventilerte klasserom kan en jo bare forestille seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer