DEBATT

Velferd:

Sjokkerende sløsing

Arbeiderpartiets velferdspolitikk handler om systemer og mer stat, fremfor mangfold og gode velferdstjenester.

KUTTER I OMSORG: Midt i koronakrisen kjøper altså Oslo-byrådet en velfungerende privat barnehage til 65 millioner kroner. Samtidig kutter de både i eldreomsorgen og Oslo-skolen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KUTTER I OMSORG: Midt i koronakrisen kjøper altså Oslo-byrådet en velfungerende privat barnehage til 65 millioner kroner. Samtidig kutter de både i eldreomsorgen og Oslo-skolen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

De Ap-styrte byrådene i Oslo og Bergen har brukt folks skattepenger på å kjøpe barnehager for over én milliard kroner. Arbeiderpartiets velferdspolitikk handler om systemer og mer stat, fremfor mangfold og gode velferdstjenester.

Midt i coronakrisen kjøper altså Oslo-byrådet en velfungerende privat barnehage til 65 millioner kroner. Samtidig kutter de både i eldreomsorgen og Oslo-skolen. Når Oslo har vært hardest rammet av pandemien, og Oslos elever er de som har vært mest på hjemmeskole, får de i tillegg store kutt av Oslo-byrådet.

Man skulle tro tiden var inne for å tette kunnskapshullene som har oppstått under coronaen. Byrådet i Oslo prioriterer heller å brukes folks skattepenger i en ideologisk kjøpefest som ikke er har noen verdi for byens innbyggere.

Da byrådet ble kritisert for sin manglende skolesatsing, uttalte skolebyråd Inga Marte Thorkildsen de bevingede ord om at, «jeg har f ... ikke det oljefondet å bare stikke hånden nedi». Sannheten er at kommune-Norge aldri har hatt en bedre økonomi enn hva de har nå. Raymond Johansen forsyner seg i tillegg grovt av innbyggerne som betaler rekordhøy eiendomsskatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer