Karsten Warholm 400 meter

Sjokkerte seg selv

Karsten Warholm var i mye dårlige dagsform enn han trodde. Det gjør at han prøver på 400 meter igjen.

FULLSTENDIG BOM: En utslitt Karsten Warholm mislyktes på 400 meter flatt under Diamond League i Lausanne. Fjerdeplassen med 45,51 var under halvsekundet raskere enn han løp distansen med ti hekker i Tokyo. Vanligvis er forskjellen på 400 meter hekk og vanlig 400 meter rundt 2,5 sekunder. FOTO: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP.
FULLSTENDIG BOM: En utslitt Karsten Warholm mislyktes på 400 meter flatt under Diamond League i Lausanne. Fjerdeplassen med 45,51 var under halvsekundet raskere enn han løp distansen med ti hekker i Tokyo. Vanligvis er forskjellen på 400 meter hekk og vanlig 400 meter rundt 2,5 sekunder. FOTO: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DET var store planer som brast i Lausanne i kveld da syra tok Karsten Warholm før forsøket på en topptid på 400 meter flatt var halvveis. For dette var noe han trodde han skulle få til:

- Hvis jeg løper som i dag, kommer det til å gå grisefort, sa Karsten Warholm på pressekonferansen rett etter OL-gull for tre uker siden om sin egne muligheter på denne nye distansen:

- Jeg tipper et godt stykke ned på 43-tallet, la han til for liksom å dytte lista for egne prestasjoner så høyt som mulig.

Det ble i stedet et godt stykke opp på 45-tallet.

LITT av fiaskoen skyldtes vinden. Men det aller, aller meste en superstjerne som var enda mer sliten etter OL-suksessen enn han trodde.

Likevel betyr ikke dette nederlaget at satsingen på 400 meter flatt ble stoppet der og da. Heller det motsatte:

- Jeg må jo revansjere meg, forklarte Karsten selv til NRK.

Som om stå-på-viljen hans trenger noen forklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer