KOMMENTARER

Etter kuppforsøket

Skal gjøre Trump «spedalsk»

Donald Trump skal gjøres politisk «spedalsk». Og demokratene skal tvinge republikanerne til å ta stilling til sin skandaliserte og skadeskutte president.

NED MED FLAGGET TIL TOPPS?: Donald Trump, fordømt, men ennå ikke dømt. Foto: AP / NTB
NED MED FLAGGET TIL TOPPS?: Donald Trump, fordømt, men ennå ikke dømt. Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

USAs 45. president Donald Trump skal støtes ut i kulda, utfor klippen, ut av folkeskikken, en gang for alle. Demokratenes strategi i Kongressen er å gjøre Donald Trump «urørlig», en man ikke kan røre ved uten å bli smittet, og selv bli smittefarlig. Trump skal ikke bare trekkes gjennom den foretrukne og ytterste ydmykelsen ved å bli avsatt. Hvis demokratene ikke lykkes med å avsette Trump før han automatisk går av 20. januar - slik han nå omsider har sagt at han skal gjøre - så skal Trump dømmes i en riksrettsprosess, sannsynligvis etter sin avgang.

Det vil gjøre at Trump mister retten til igjen å stille til føderale valg, som president. Han vil for alltid være stigmatisert som presidenten som angrep demokratiet, sendte pøbelen til Kongressen, og orkestrerte et opprør der fem mennesker ble drept. Og han vil ydmykes ved at han ikke har rett på pensjon som ex-president, sikkerhetsvakter, og den offisielle oppmerksomheten som tidligere presidenter får. Sånn er ikke Trump bare smittet av Corona - slik han jo har vært - han skal også smittes av en politisk leprabasill. Slik skal han for alltid bli urørlig. Som en politisk spedalsk som ingen skal kunne ta i, uten - ja - å brenne i helvete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer