DEBATT

Clemens Saers:

Skandaløs behandling

Endelig har Oslo SV vedkjent offentlig at de kjenner til den betente Clemens Saers-saken. Dessverre bruker de anledningen til nok en gang å feie ham av banen.

RABALDER: Kommunen forsto åpenbart at en helomvending i Clemens Saers-saken (på bildet) lett kunne utløse et skrekkelig rabalder, skriver kronikkforfatteren. Foto: Petter Mejlænder.
RABALDER: Kommunen forsto åpenbart at en helomvending i Clemens Saers-saken (på bildet) lett kunne utløse et skrekkelig rabalder, skriver kronikkforfatteren. Foto: Petter Mejlænder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Endelig har Oslo SV vedkjent offentlig at de kjenner til den betente Clemens Saers-saken. De to nestlederne Hanne Lyssand og Carl Morten Amundsen gjorde det i et debattinnlegg i Dagbladet 2. november. Dessverre bruker de anledningen til nok en gang å feie Saers av banen i stedet for å vise interesse for kommunens skandaløse behandling av en lærer, som nesten ble drept av en elev i en undervisningstime.

De nevner Saers i forbindelse med en redningsoperasjon for Inga Marte Thorkildsen - hun som brukte byrådsmakten sin til å opprettholde den kritikkverdige behandlingen av læreren. Slik bidrar SV ikke til rettssikkerhet og åpenhet, men til å kamuflere kommunens tilsynelatende udemokratiske maktmisbruk og taushetskultur. En kultur som i bunn og grunn rammer alle lærere og elever.

Med sin virkelighetsforståelse sender nestlederne flere spark mot læreren som kommunen for lengst har slått i bakken, blant annet ved å tilby ham noen få sølvpenger på betingelse av at han ville si opp stillingen sin. De nevner ikke at Inga Marte Thorkildsen holdt faktaene om denne strategien hemmelig for både offentligheten og bystyret. Slike forsøk på å kvitte seg med en urokråke som skitner til kommunens utstillingsvindu, tar seg jo dårlig ut i fullt dagslys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer