Alle norske barn og unge skal få tilgang til et mangfoldig kulturliv hvor de kan delta og skape, lære og mestre kunst – uansett økonomi og bakgrunn. Det hårete målet i den nye Kulturmeldingen for barn og unge kan ingen være uenig i.
Men hvordan vi skal nå det, og hvor mye det vil koste å komme dit, har vi ikke fått svar på.
Musikkfrivilligheten er en bærebjelke i barn og unges kulturtilbud, den viktigste arenaen for å skape musikk. Det er vanskelig å forstå hvorfor stortingsmeldingen knapt nevner en så sentral del av barn og unges kultur.
– Kor og korps er del av selve grunnfjellet i norsk kulturliv, skrev leder av Fritt Ord Knut Olav Åmås (for noen år siden). For mange er det i kor, korps, band og musikklag de kan utøve kunst sammen med andre som er interessert i det samme. Vi vet også at både fysisk og mental helse blir bedre når du spiller et instrument, synger i kor, danser og er kreativ i samspill med andre.
Barne- og ungdomsfrivillighetens organiserte tilbud sikrer at barn har noe de kan delta på. Uten tilbud, ingen aktivitet. Så hvorfor har ikke regjeringen gått inn på hva som skal til for å skape aktivitet?
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger