Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Skiftende roller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Helseminister Dagfinn Høybråten har to ganger gått fra stillingen som trygdedirektør til Helsedepartementet. Som trygdedirektør har han jobbet tett på flere Ap-statsråder og dermed fått mye fortrolig informasjon. Ap{rsquo}s Karita Bekkemellem Orheim synes det er problematisk at han nå som helseminister i detalj kjenner det største opposisjonspartiets politikk og tenkemåte på flere områder.
  • Den tidligere Ap-statsråden kan lett mistenkes for å forfekte situasjonsbestemte prinsipper. Ap har selv norgesrekorden i å rekruttere embetsmenn til politiske stillinger og vice versa. Men eksempelet Høybråten er interessant fordi det illustrerer hvordan tillitsforholdet mellom embetsverk og politikere kan svekkes. Det er bare et halvt år siden Stortinget vedtok karantenebestemmelser for politikere som går tilbake til høye embetsstillinger. Hvor virkningsfulle slike bestemmelser er, kan diskuteres, men intensjonen har vært å etablere ryddige forhold. Derfor har Bekkemellem Orheim et poeng.
Hele Norges coronakart