DEBATT

Kritikken mot Oslo-skolen

Skivebom om Oslo-skolen

Vi er usikre på om Bjercke har gått grundig nok inn i rapporten fra Utdanningsdirektoratet. Der ligger det nemlig mye viktig informasjon som nyanserer bildet.

SKIVEBOM : Gruppeleder i Venstre, Hallgeir Bjercke, gikk hardt ut mot utviklingen i Oslo-skolen. Steffen Handal i Utdanningsforbundet mener Bjercke ikke har satt seg godt nok inn i saken. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet
SKIVEBOM : Gruppeleder i Venstre, Hallgeir Bjercke, gikk hardt ut mot utviklingen i Oslo-skolen. Steffen Handal i Utdanningsforbundet mener Bjercke ikke har satt seg godt nok inn i saken. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Venstres Hallstein Bjercke uttrykker sterk bekymring over utviklingen i Oslo-skolene, basert på nylig publiserte tall fra Utdanningsdirektoratet. Det er resultatene fra de såkalte skolebidragsindikatorene for videregående skoler som gjør Bjercke bekymret og særlig sammenliknet med tidligere år. Han mener utviklingen er «alarmerende».

Vi er usikre på om Bjercke har gått grundig nok inn i rapporten fra Utdanningsdirektoratet. Der ligger det nemlig mye viktig informasjon som nyanserer bildet.

En sentral indikator i Utdanningsdirektoratets beregninger av skolebidrag, er karakterpoeng. På grunn av koronapandemien ble eksamensgjennomføringen avlyst våren 2020. Karakterpoeng er derfor ikke beregnet for skoleåret 2019-20. Dette må tas hensyn til når tidligere års resultater skal sammenliknes med årets.

Utdanningsdirektoratet peker også på at på grunn av regionreformen er omtrent halvparten av fylkene nye og har derfor ikke resultater for tidligere år. Sammenlikning av resultater for de indikatorene som er med i årets rapport og mellom fylker som ikke er sammenslått, gir et forvirrende bilde hvor det er vanskelig å finne klare utviklingstrekk mellom fylkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer