Valgløfter

Skolemat forblir valgflesk

Når Jonas Gahr Støre påstår han vil gi skolemat til alle, serverer han et luftslott av valgflesk på brødskiva.

DYRE SKIVER: Godt over 90 prosent av alle barn har med seg matpakke hjemmefra. Å gi gratis skolemat vil koste 1.500 millioner kroner, skriver innsenderen. FOTO: STEIN J. BJØRGE
DYRE SKIVER: Godt over 90 prosent av alle barn har med seg matpakke hjemmefra. Å gi gratis skolemat vil koste 1.500 millioner kroner, skriver innsenderen. FOTO: STEIN J. BJØRGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyre vil at alle barn skal oppleve mestring og læring i skolen. Det viktigste er at alle barn lærer seg å lese, skrive og regne skikkelig. Norsk og internasjonal forskning er krystallklar på at den viktigste enkeltfaktoren for barns mestring og læring er en god lærer. For Høyre er det viktigste å satse på flere kvalifiserte lærere, prioritere lesing, skriving og regning. Vi må prioritere elever som trenger spesialundervisning og sette inn flere tiltak for å bekjempe mobbing.

Politikk handler om å prioritere. Der Høyre prioriterer kunnskap, ser vi at Arbeiderpartiet ønsker å prioritere alt mulig annet. Problemet er også at de ikke holder det de lover når regninga skal gjøres opp.

La meg ta et eksempel: Arbeiderpartiet sier at de ønsker gratis skolemat, men de betaler ikke for det. Med 300 millioner skal Arbeiderpartiet mette 600 000 elever i grunnskolen. Det er i under en million kroner til hver kommune i året. Beregninger gjort av Kunnskapsdepartementet, etter spørsmål fra Arbeiderpartiet i Stortinget før jul, viser at kostnaden er på 1500 millioner. Det viser at løftet om skolemat enten er en bløff, eller at kommunene må ta denne kostnaden alene. Det vil gå ut over skoler, barnehager og eldreomsorgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer