KOMMENTARER

Biden og Russland

Slapp pesten, fikk kolera

Vladimir Putin er den eneste verdenslederen av noe format som ennå ikke har gratulert Joe Biden som USAs neste president. Tilfeldig? Neppe.

TEGNING: Finn Graff
TEGNING: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det sto mellom pest eller kolera for den andre atomvåpen-supermakten Russland, da USA valgte ny president for litt over tre uker siden. Donald Trump og Joe Biden var omtrent like dårlige kandidater for Russland ved denne korsvei. Hvis Trump for anledningen spiller rollen som pesten i dette forholdet, som beundrer president Putin, og ville oppheve sanksjonene, så hjalp ikke det Russland noe som helst. Kongressen stolte ikke på Trump et øyeblikk, tok kontrollen over over USAs Russlands-politikk, og bandt presidenten på hender og føtter. Når det gjelder Biden så har han ingen illusjoner om verken Putins sinnelag eller ambisjoner. Han er meget skeptisk til begge.

La oss gå fire år tilbake i tid i et forsøk på å forstå dynamikken i forholdet mellom USA og Russland de siste åra. Da Donald Trump til alles overraskelse vant valget i 2016 så spratt champagnen i den russiske nasjonalforsamlingen. Russland hadde vunnet et amerikansk valg, og fått sin mann valgt. Det viste seg etter hvert at de også - på sitt vis - hadde deltatt i valget, med desinformasjon og påvirkning, slik spesialetterforsker Robert Mueller slo fast i sin rapport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer