DEBATT

Innvandringspolitikk:

Slår tilbake etter flyktning-kritikk

Økt stønad til flyktninger er ikke løsningen, mener Rikke Sjølander (Frp og FpU).

FLYKTNINGMOTTAK: Rikke Sjølander jobber på flyktningmottak, og har verv i Viken Frp og FpU. Hun mener at økning av dagsatsene for flyktninger ikke er en god løsning. Foto: Privat
FLYKTNINGMOTTAK: Rikke Sjølander jobber på flyktningmottak, og har verv i Viken Frp og FpU. Hun mener at økning av dagsatsene for flyktninger ikke er en god løsning. Foto: Privat Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mandag publiserte Dagbladet en lederartikkel hvor de omtaler de økonomiske satsene på asylmottak som umenneskelige. De kritiserer Solberg-regjeringen med Frp i spissen for å ha redusert satsene i 2016. Fremskrittspartiet mener at man må se etter andre gode løsninger enn høye dagsatser for flyktninger på mottak. En økning av dagsatsene er ikke en bærekraftig løsning, men et hinder for å hjelpe dem som trenger det aller mest.

Vi må huske på at dagsatsene ble kuttet av en veldig god grunn. Tidligere så vi en trend hvor velferdsmigranter kom for å nyte godt av diverse velferdsytelser under søknadsprosessen. Hvor Norge ble sett på som et attraktivt land å komme til på grunn av lukrative ordninger, sett opp mot andre land. Etter at satsene ble redusert har tallene på velferdsmigranter sunket. Noe som betyr at dem som kommer til Norge i større grad får opphold, og er mennesker med et reelt behov for beskyttelse.

Jeg arbeider selv på et flyktningmottak der barn og familier ikke går sultne til sengs. For det er slik at det i stor grad handler om hva man ønsker for mottaket man driver. Hvor man tydelig ser at flere mottak ikke bruker nok midler på flyktningene for å oppnå størst mulig profitt. For uavhengig av de ulike økonomiske ordningene på mottak finnes det hjelpemidler rundt som man kan ta i bruk. Det finnes muligheter for å drive mottak hvor barn og familier ikke går sultne til sengs.

For Fremskrittspartiet vil målet alltid være å hjelpe flest mulig, og dem som trenger det aller mest. Derfor ønsker Frp at flyktninger skal være kortest mulig på asylmottak. Vi må arbeide for en raskere asylbehandling slik at dem som får avslag ikke sitter og venter på å bli sendt ut. Samtidig som at de som får opphold blir raskest mulig bosatt, og får bli en del av det norske samfunnet. Det er viktig at hvert enkelt mottak i større grad selv tar ansvar for å ta i bruk mulighetene rundt dem.

Vi burde ikke diskutere dagsatser som en løsning når det resulterer i at mange som søker opphold bare ønsker å utnytte Norges velferdsordninger. Fremskrittspartiet mener at den politiske diskusjonen heller bær omhandle fordeling av penger til de som faktisk trenger det. Det er ingen direkte kobling med økning av dagsatser med at denne problematikken løses. Vi må klare å diskutere fram andre gode og bærekraftige løsninger. Hvor mottak selv må ta et standpunkt på hvordan de vil skape en bedre hverdag for flyktninger.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer