KOMMENTARER

Slik er Islam Net farlig

Saken mot IS-kvinnen viser hvorfor en fritidsklubb i Groruddalen er problematisk, skriver Martine Aurdal.

Slik er Islam Net farlig
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Oslos byrådsleder Raymond Johansen er i harnisk og har bedt om et møte med justisministeren. Frps Jon Helgheim mener Islam Net «må bekjempes» og Rødts Eivor Evenrud håper flertallet av politikerne i Oslo stopper organisasjonens planer på Haugenstua i Oslo.

I snart ti år har Islam Net ønsket seg et eget sted for å drive «dawah», misjonering. De har samlet inn 60 millioner kroner, blant annet via engelskspråklige kampanjer på Facebook. Der lovet Islam Net så seint som i februar at pengene skulle gå til en kombinasjon av «dawah-senter» og moské. Nå har de kjøpt en stor eiendom i Groruddalen. Leder Fahad Qureshi sier de vil opprette en slags fritidsklubb, med biljard, datarom, lydstudio og treningsapparater.

Det kan være umulig å stoppe. Hatpredikanter kan nektes adgang til riket og en skole vil neppe tillates. Men norsk lov forbyr ikke reaksjonære holdninger og religionsfriheten er en grunnleggende menneskerettighet. Denne fritar ingen for kritikk, tvert imot er ytringsfrihet en forutsetning for religionsfrihet. Og Islam Nets puritanske salafisme setter liberale verdier under press. Det er gode grunner til å være dypt kritisk til deres virksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer