KOMMENTARER

Donald Trump:

Slik skaper han kaos

Donald Trump nører oppunder de voldelige utbruddene i dagens USA, og kan selv tjene på den økte spenningen.

FORSVARER DRAPSMANNEN: President Donald Trump mener at sytten år gamle Kyle Rittenhouse, som skjøt og drepte to mennesker i Kenosha, selv ville blitt drept hvis han ikke hadde skutt. Foto: Shutterstock
FORSVARER DRAPSMANNEN: President Donald Trump mener at sytten år gamle Kyle Rittenhouse, som skjøt og drepte to mennesker i Kenosha, selv ville blitt drept hvis han ikke hadde skutt. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

På kort tid har det skjedd tre uhyggelige og splittende voldshandlinger i USA.

Den første var 23. august, da 29 år gamle Jacob Blake, en svart innbygger i Kenosha, Wisconsin, ble skutt fire ganger i ryggen av en politibetjent som prøvde å anholde ham. Blake ligger på sykehus og er lam fra livet og ned, muligens permanent. Hendelsen ble en gnist som antente nye demonstrasjoner mot politivold i USA, og særlig i Kenosha, der noen av demonstrasjonene utartet til plyndring og vandalisme.

To dager seinere dro den 17 år gamle Trump-supporteren Kyle Rittenhouse til Kenosha, bevæpnet med en AR-15-rifle. Han skjøt og drepte to ubevæpnede demonstranter; en av dem hadde kastet en plastpose på ham og den andre forsøkte å ta fra ham våpenet etter det første drapet.

De som støtter demonstrantene kaller Rittenhouse for en terrorist, mens høyresiden og Trumps støttespillere omtaler han som en helt. Flere konservative grupper har begynt å samle inn penger for å skaffe ham et godt forsvar i retten. Den sterkt høyrevridde programlederen Tucker Carlson på Fox News har erklært at det ikke er noen grunn til å være overrasket over at 17-åringer tar på seg å opprettholde lov og orden når de voksne ikke makter det; en uttalelse som av mange blir sett på som en oppfordring til sivil vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer