LEDER

Slik svekkes tillit

Ap-politikere er ikke de eneste som bør bekymre seg for hva bråket rundt nominasjonen i Trøndelag kan føre til.

TALTE: Trond Giske talte under Fylkesårsmøtet I Trøndelag Arbeiderparti, selv om han er vraket som lederkandidat. Video: Trøndelag Arbeiderparti Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti er over. Striden rundt det som skjedde vil vare en stund til. Men Ap-politikere er ikke de eneste som bør bekymre seg for hva bråket rundt nominasjonen i Trøndelag kan føre til.

Mandag for ei uke siden så det ut til å være avgjort: Trond Giske var enstemmig innstilt som ny leder av Trøndelag Arbeiderparti – og trygt posisjonert for renominasjon på toppen av stortingslista. Partifellene i Trøndelag hadde tilsynelatende på alle måter lagt bak seg saken som gjorde at Giske i 2018 måtte gå av som Ap-nestleder, da partiet konkluderte med at Giske har brutt reglene mot seksuell trakassering flere ganger.

De få som åpent sa at de helst ville ha en annen fylkesleder begrunnet det ikke med dette. Heller ikke at hovedpersonen selv aldri har akseptert konklusjonen, men beklaget dårlig oppførsel og benekter å ha begått seksuell trakassering. Derimot snakket de om distriktspolitikk og mannsdominans. Så endret alt seg plutselig – etter at flere unge kvinner i fylkeslaget gikk ut med sine fortellinger om en ukultur i Trøndelag. AUF trakk sin støtte til Giske. Dermed hadde valgkomiteen ikke lenger en enstemmig innstilling, og måtte innkalle til krisemøte for å lage en ny.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer