DEBATT

Sophie Elises kyssebilde

Slutshaming fra øverste hold

For å si det mildt så er jeg jævlig lei av statsministerens ytringer om puling

LOVLIG KYSS: Erna Solberg ble spurt om hva hun mener kyssebilde som bloggeren Sophie Elise la ut på Instagram nylig. Video: Dagbladet TV Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Se mer
påvist smittet 58 200 +466
innlagt 158 -6
døde 517 +6
påvist smittet 93 800 000+733.7K
døde 2 010 000 +14.5K
Se mer

Jeg synes Erna Solberg er jævlig freidig når hun legger begrensninger på antall kjærester og/eller romantiske relasjoner man har, og kommenterer enkelttilfeller som hun har gjort nå.

Sophie Elise, og Anniken Jørgensen (som jeg ikke har hørt om før) deler et bilde hvor de kysser. Til dette sier Erna:

- Jeg mener jo at folk må få lov til å kysse hverandre så lenge de er i samme kohort og er kjærester. Jeg vet ikke hvem hun kysser på dette bildet, og man skal kunne ha kjæreste her i livet. Men det er sånn at man skal begrense antallet kjærester man har, sier Erna Solberg

For det første så kan faktisk ikke statsministeren bestemme det. Ønsker man å være i en romantisk eller seksuell relasjon til flere enn ett enkelt menneske så har man lov til det, det skal ikke statsministeren legge seg opp i. Dette er slutshaming fra øverste hold av to unge kvinner som statsministeren ikke har noen forutsetninger for å kjenne relasjonen til, eller hvordan de forholder seg til smittevern.

Siri Borge. Foto: Hans Edward Hammond
Siri Borge. Foto: Hans Edward Hammond Vis mer

For det andre så er kvinnelig seksualitet allerede så skambelagt, at å ilegge den et nytt lag med smitteverns-skam er rett og slett antifeministisk. Og bifile kvinners seksualitet er pornofiksert i den grad at denne type legning ikke blir tatt seriøst, og om to jenter holder hender eller kysser på fest antas det med en gang at det er et show for å pirre menn.

Jeg mener at Ernas uttalelser er med på å bagatellisere seriøsiteten av to kvinner (hvorav en av dem er åpent skeiv) i omfavnelse. Greit nok at det skal holdes avstand, men Erna innrømmer jo her at hun ikke vet bakgrunnen for dette kysset eller deres relasjon. Jeg tviler på at hun har kjennskap til noen av deres sivilstatus, og ikke har hun noe med det heller.

For å si det mildt så er jeg jævlig lei av statsministerens ytringer om puling. Denne regjeringa har under corona vist ekstremt liten forståelse for hvordan mennesker velger å leve som single, enten fordi de ikke finner noen som passer, eller fordi de ikke ønsker seg noen.

- Norge trenger flere barn, sa statsminister Erna Solberg i sin nyttårstale da vi bikket over i herrens år 2019. Jeg tror ikke jeg trenger å forklare for dere hvordan dette gjøres, fortsatte hun.

Jo, Erna, det må du nesten forklare. De som ikke har mulighet til å dra til Danmark for å insemineres, de som ikke vil være alenemødre og ikke har overskudd eller ressurser til å ta vare på barn med utviklingshemninger - eller de som ikke kan få barn. Men barn fra Moria, det vil hun ikke ha!

Etter at Erna Solberg fridde til KrF ved å dingle abort-paragraf 2c som ei gulrot i snøre som lokkemiddel, etter den jævla nyttårstalen, og etter denne talentløse uttalelsen kjenner jeg at min allerede totale mangel for respekt for henne oppgraderes til ren og skjær forakt. Å lese om politikken til høyresiden er som å skrelle en løk. Lag på lag med det samme mølet, som det faen meg er til å grine av.

Jeg er 35 år, og det har vært «me, myself and I» veldig lenge. Det er ikke aktuelt med barn i overskuelig framtid, og det er heller ingen faste partnere i sikte. Sprite hender, bruke munnbind på bussen, holde meg hjemme og holde avstand til folk gjør jeg gjerne.

Men om jeg velger å ta meg én eller fem elskere har hun ingenting med. Og heller ingen andre for den saks skyld.

Så nå synes jeg at Erna skal dra trynet sitt ut av den tomme livmora mi og komme seg til helvete ut av dobbeltsenga mi - for den er nemlig ikke stor nok for oss begge. Den passer nemlig best til én.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer