Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Slutt for «Fotball-Extra»?

TV 2 og NRK 2s konsepter med «direktesendinger» fra norsk eliteserie kan være slutt. Toppklubber som Rosenborg og Molde vil ikke ha dem med i den nye TV-avtalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er viktig for oss å få opp tilskuertallene, og fotballsendinger samtidig med kampene tar tallene ned, sier serieforeningsmedlem og Rosenborg-direktør Nils Skutle. Moldes administrerende direktør Espen Silseth sier det må legges begrensninger på hva som sendes direkte under kampene.

- Vi vil komme oss unna NRK 2 og TV 2s konsepter fordi disse sendingene tapper tilskuere. Vi vil ha flere tilskuere på arenaen, sier Silseth.

Fotballkommentator Ernst A. Lersveen tror ikke noen få små minutter på TV bidrar til mindre publikum på stadionene i Norge. Han sier:

- Mer oppmerksomhet om fotball betyr flere interesserte og at flere blir glade i idretten. Verken leder av serieforeningen Gunnar Wilhelmsen eller nestleder Bjarne Berntsen ønsker å kommentere den kommende TV-rettighetsavtalen mellom Norges Fotballforbund (NFF) og TV-kanalen som får tilslaget. Den omhandler norsk fotball fra og med neste sesong og fire år framover. Årsaken er at en endelig avtale er så nært forestående. Det er også grunnen til at verken NRK eller TV 2 vil kommentere saken.

- Jeg synes det er underlig og utidig at disse to går ut med dette nå, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen. Serieforeningen har vært med på alle forhandlingsmøter mellom NFF og de ulike rettighetsbyderne, og har hele tida kunnet si sin mening om hvilken type sendinger de vil ha i framtida.

Flere av forhandlingspartene Dagbladet har snakket med, sier en avtale er nært forestående, men ingen vil si noe om løsningen er på bordet.

Hele Norges coronakart