KOMMENTARER

Bertheussen-saken:

Slutten av første akt

Fredagens rettsmøte er neppe det siste vi får se av Laila Bertheussen.

ALVORLIG: Laila Bertheussen funnet kan bli funnet skyldig i trusler og angrep på de høyeste statsinstitusjoner, hennes samboer og daværende justisminister Tor Mikkel Wara, daværende samfunssikkerhetsminister Yngvil Smines Tybring-Gjedde og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde. Tegning: Fedor Sapegin
ALVORLIG: Laila Bertheussen funnet kan bli funnet skyldig i trusler og angrep på de høyeste statsinstitusjoner, hennes samboer og daværende justisminister Tor Mikkel Wara, daværende samfunssikkerhetsminister Yngvil Smines Tybring-Gjedde og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde. Tegning: Fedor Sapegin Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er ytterst uvanlig, men hele dommen i saken mot Laila Bertheussen vil ikke bli lest opp i retten. At dommen kommer først tre måneder etter rettssaken tyder også på at den er svært omfangsrik. Fredag klokka 12 vil rettens administrator Yngvil Thue først lese domsavsigelsen, så lese utdrag fra dommen og redegjøre for resten av innholdet.

Laila Bertheussen kan bli funnet skyldig i trusler og angrep på de høyeste statsinstitusjoner, hennes samboer og daværende justisminister Tor Mikkel Wara, daværende samfunnssikkerhetsminister Yngvil Smines Tybring-Gjedde og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde. Påstanden om to års fengsel virker i så fall som en streng, men rimelig straff.

Tiltalen omfatter åtte tilfeller av trusselbrev og hærverk, blant dem flere brannstiftelser. Truslene var egnet til å skremme og vekket med rette stor oppsikt, sympati med de berørte og krystallklare reaksjoner fra andre politikere og medier. Politiet mener tiltalte først og fremst ville ramme noen andre: De involverte i teateroppsetningen «Ways of Seeing». Uansett hvem som står bak er det ingen tvil om det som skjedde ble en hard påkjenning for teatergruppas regissør og skuespillere. Ikke minst fordi statsminister Erna Solberg var blant dem som kritiserte teaterfolkene mens de ble knyttet til angrepene mot justisministeren. Solberg har ennå ikke bedt om unnskyldning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer