LEDER

USA

Slutten på den usiviliserte krigen

USAs nye president er dømt til å lykkes. Dagbladet ønsker ham lykke til.

PRESIDENTEN: Joe Biden har allerede signert en rekke president-ordrer for å rulle tilbake Donald Trumps politikk. Foto: REUTERS / NTB
PRESIDENTEN: Joe Biden har allerede signert en rekke president-ordrer for å rulle tilbake Donald Trumps politikk. Foto: REUTERS / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

President Joe Biden. Det er en lettelse bare å si det. For det betyr at det er annen tone som er tilbake i Washington. En tone der respekt for kunnskap, sannhet og mennesker er tilbake. Og dette er ikke småtterier, det er store greier etter fire år med kunnskapsløshet, løgner og forakt for mennesker. Se bare hva Bidens pressetalskvinne Jen Psaki sa til journalister rett etter at den nye presidenten var sverget inn onsdag.

- Det er en ære å være her sammen med dere. Da presidenten tilbød meg jobben snakket vi om hvor viktig det er at sannhet og åpenhet er tilbake i presserommet. Jeg har dyp respekt for rollen til en fri og uavhengig presse i vårt demokrati.

Ingen anklager om «Fake News» - falske nyheter. Ingen hysteriske anklager om pressen som «en folkefiende». Det politiske USA er tilbake til det normale. Og vi sitter igjen med en underlig følelse at det som er normalt - som for eksempel vanlig høflighet, respekt, og en viss dannelse - er det ekstraordinære. Så langt har Donald Trump og trumpismen bragt oss at det som i utgangspunktet er det normale oppleves som ekstraordinært.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer