KOMMENTARER

Donald Trump

Smisker i verdensklasse

Bob Woodwards oppsiktsvekkende intervjuer med Donald Trump klistrer USAs president fast til corona-viruset, og avslører en ytterst naiv utenrikspolitiker.

DU OG JEG: Brevskriverne Kim Jong-un og Donald Trump fra deres første møre i Singapore i juni 2018. Foto: AFP / NTB Scanpix
DU OG JEG: Brevskriverne Kim Jong-un og Donald Trump fra deres første møre i Singapore i juni 2018. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

På en dag da stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) får generøs twitter-takk fra selveste Donald Trump fordi han har foreslått USAs president til neste års Nobels fredspris, så passer det kanskje dårlig at det blir kjent hvor inderlig Trump har smisket med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Det er USAs stjerne-journalist gjennom flere generasjoner, Bob Woodward, som i sin bok «Rage» - Raseri - har intervjuet Trump. Vi har altså Trumps egne ord for hans utilstrekkelighet både i behandlingen av corona-viruset, og i omgangen med Kim Jong-un. Kim er utpekt av FN til verdens diktator i særklasse, som styrer et land preget av en spesielt utspekulert ondskap. Kim er mannen som Trump etter å ha møtt ham tre ganger, tidligere har sagt at han har blitt forelsket i.

Når innholdet i brevskrivingen mellom de to nå er kjent gjennom Woodwards bok, vet vi at forelskelsen er både platt og krypende. Smisking er - som vi vet - ikke noe godt utgangspunkt for kjærlighet. Likevel så er det smisking Kim bedriver etter det katastrofale møtet i Hanoi i februar 2019. Det var det møtet Trump forlot før det var ferdig fordi de to ikke kom noen vei, fordi Kim ikke var villig til å skrote annet av sitt atomvåpen-relaterte arsenal, enn symbolske ting som ei utskytingsrampe og et prøvesprengings-område som tidligere prøvesprenginger allerede hadde gjort ubrukelig. Noen måneder etterpå skriver Kim dette. Smiskende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer