DEBATT

Smittevern:

Smittekaos i skolen

Mens samfunnet har tatt opp kampen for å hindre spredningen av covid så gjelder ikke dette innenfor skolens fire vegger.

LITE HJELP Å FÅ: Nå er det lite, om ingen, veiledning knyttet til hvordan håndtere skolehverdagen under dagens økende smittetrykk. Det oppleves derfor som om det er opp til oss ansatte hvordan vi skal forholde oss til det stadig skiftende situasjonsbildet, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock
LITE HJELP Å FÅ: Nå er det lite, om ingen, veiledning knyttet til hvordan håndtere skolehverdagen under dagens økende smittetrykk. Det oppleves derfor som om det er opp til oss ansatte hvordan vi skal forholde oss til det stadig skiftende situasjonsbildet, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Smitten øker og det innføres nasjonale og regionale smitteverntiltak flere steder i landet. Skolene derimot, de er fortatt som travle veikryss. Uten signaljustering. Og med sunn fornuft som beste våpen.

Da regjeringen innførte regionale tiltak fra natt til fredag 3. desember uttalte statsminister Jonas Gahr Støre følgende: «Det er viktig at vi raskt begrenser kontakt og mobilitet i disse områdene».

Lillestrøm kommune er ett av disse områdene. Likevel, mens samfunnet har tatt opp kampen for å hindre smittespredning, og det innføres påbud om både hjemmekontor og bruk av munnbind, så gjelder ikke dette innenfor skolens fire vegger.

Nå er det lite, om ingen, veiledning knyttet til hvordan håndtere skolehverdagen under dagens økende smittetrykk. Det oppleves derfor som om det er opp til oss ansatte hvordan vi skal forholde oss til det stadig skiftende situasjonsbildet. I fraværet av andre retningslinjer, har vi egentlig bare sunn fornuft å forholde oss til?

Men det er en krevende øvelse, for vi står plantet i en arbeidshverdag hvor smitteverntiltakene stopper ved inngangsdøra, og hvor man strengt tatt ikke vet hvilket situasjonsbilde man forholder seg til. For eksempel, hvor mange av elevene på ungdomstrinnet har takket ja til vaksine? Snakker vi 90 eller 30 prosent?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer