DEBATT

Private barnehager

Snor seg unna

Anne Lindboe prøver å tilbakevise min kritikk, men det hjelper lite når hun nok en gang snor seg unna realitetene.

KRITIKK: Min kritikk var rettet mot PBLs politiske agenda og at PBL er strukturert slik at de kommersielle kjedene har all makt i organisasjonen, skriver innsenderen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
KRITIKK: Min kritikk var rettet mot PBLs politiske agenda og at PBL er strukturert slik at de kommersielle kjedene har all makt i organisasjonen, skriver innsenderen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

PBL-direktør Anne Lindboe hevder at jeg ikke har «god kontroll på fakta». Hun prøver å tilbakevise min kritikk, men det hjelper lite når hun nok en gang snor seg unna realitetene.

Min kritikk var rettet mot PBLs politiske agenda og at PBL er strukturert slik at de kommersielle kjedene har all makt i organisasjonen. Lindboe viser til at enkeltstående barnehager kan ha med fullmakter til landsmøtet fra barnehager i andre kommuner.

Det stemmer, men Lindboe unnlater å si at disse barnehagene maksimalt får ha med fullmakter fra ti andre. Dermed kan Læringsverkstedet og andre kommersielle kjeder, valse over ideelle og enkeltstående barnehager med fullmakter fra hundrevis av barnehager også på framtidige landsmøter.

Anne Lindboe er ikke bekymret for de ideelle i sektoren. Hun påstår at andelen ideelle og kommersielle barnehager er «nokså konstant». Hvor har hun disse tallene fra? Hun oppgir ingen kilde, men i Velferdstjenesteutvalgets rapport fra 2020 framgår det at antall kommersielle barnehager har økt med 35 prosent fra 2010–2018. I samme periode har antallet ideelle barnehager gått ned med 71 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer