Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Snu i tide

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det har vakt oppsikt så vel i det akademiske som i det politiske miljøet at regjeringen Bondevik ved utdanningsminister Kristin Clemet har sagt nei til å støtte arbeidet med en elektronisk, nasjonal kunnskapsbase. Så langt har konsekvensene vært at Kunnskapsforlaget har vedtatt å legge ned Store Norske leksikon, etter 96 års jevnlig oppdatering. 20 medarbeidere er permittert, og det spøker for hele Kunnskapsforlaget.
  • Det var et alvorlig slag for Norge som akademisk nasjon at Universitetsforlaget ble nedlagt. Enda verre blir det om Kunnskapsforlaget forsvinner. Når vi vet at dette skyldes regjeringens uvilje mot å støtte opprettelsen av en forskerbasert kunnskapsbase fordi den blir for dyr, forvandles tragedien nærmest til en farse: Det billigste ville jo være å nedlegge universitetene i tillegg. Nei, Clemet: Det er ingen skam å snu!
Hele Norges coronakart