LEDER

Valgkampen:

Spisser tonen, og går i strupen på Ap

De borgerlige ligger langt bak på målingene, og Høyre går i angrepsmodus.

LANDSMØTE: Høyres leder og statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen / NTB
LANDSMØTE: Høyres leder og statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Det skulle ikke etterlates noen tvil. Høyres landsmøte denne helga var proppfullt med budskap om et regjeringsparti i skarp valgkampmodus. Nestleder Jan Tore Sanner forsøkte mildt spøkefullt i et intervju å bruke tidspunktet – en langhelg med «inneklemt» dag – som bevis på at Erna Solberg slett ikke var sliten etter åtte år i regjering.

Partilederen selv, og flere andre, vinklet Høyres politikk som en motsats til Arbeiderpartiets slagord «Når er det vanlige folks tur». Høyre ruster seg til en valgkamp hvor de vil prøve å få debatten til å handle om samfunnet skal ha omsorg for de «vanlige» eller de «uvanlige» blant oss.

Bak dette retoriske krumspringet ligger det to grunnleggende politiske uenigheter: Høyre vil ha et større innslag av private løsninger i velferdsstaten, og argumenterer for at det gir større muligheter for å hjelpe de svakeste («uvanlige») i samfunnet. I tillegg er partiet imot venstresidens mer omfordelende skattepolitikk.

Et annet, spisset valgkamptema utmerker seg etter helgas Høyre-landsmøtet: Kampen om hvilket parti som har de beste løsningene for å få folk i arbeid igjen når coronaen slipper taket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer